15. nov. 2010

Breaking news!

Inspirert av Eia og Tufte-Johansens "Storbynatt" vil jeg begynner å se på nyhetene som ikke havner på TV. Hva er vel mer spennende en lokalnyheter. Såklart, spennende for lokalbefolkningen til en viss grad, men for resten av befolkningen er det totalt uinteressante!

Eia er usigelig glad i Brønnøysund avis, som faktisk også har en egen nettavis: banett.no.

På søndag slår de til med nyheten "Rådyr påkjørt". Saken er vel kanskje den korteste jeg noen gang har lest, den teller ikke mer enn 31 ord. Så kort er saken, at jeg kjenner trang til å gjengi nyheten i sin helhet:

"Ifølge poliiloggen ble et rådyr påkjørt på Vega 02.00 natt til søndag.

"Melding om påkjørt rådyr på Floa. Det var dødt. Veitrafikksentralen varslet. Ville avhente dyret på dagtid", står det i loggen."

Og nei: skrivefeilen helt i starten er ikke lagt inn av meg for å "krydre stoffet"...

Norge flyter over av mer eller mindre uinteressante nyheter. Drangedalsposten kan fortelle at 200 personer møtte opp for å få influensavaksinen i Drangedal. Altaposten kan friste med den spennende overskriften "Voksen fyllekjører", og satser garantert på plass på "mest lest-toppen".. Og en ting til, Altaposten: er dette en ord delings feil eller skal det rett og slett være slik?

Videre kan Finnmarken melde om Otto fra Krf vil ha "forbud mot måkemating". Jaja, noe må jo politikerne i fjerne strøk også finne på.

Til slutt i denne rundturen i Norge krysser vi fingrene for at folk i Lofoten har tilgang til nettaviser, for Lofotposten kan melde at "Sykdom stoppet posten". Sånn kan det gå.

1 kommentar:

Anonym sa...

hehe, humor :) Mye løye rondt omkring alstå! Godt du e tebage i bloggverden igjen :)