17. feb. 2010

Muslimers plass i demokratiet Norge.

Det har de siste dagene vært et økt fokus på muslimene her til lands. De har protestert, i form av taxistreik og demonstrasjoner, mot det de mener er en sterk stigmatisering av dem som mennesker. "Vi er muslimer, ikke terrorister" har vært en gjenganger blant parolene under de forskjellige demonstasjonene.

Muslimene har også rett til å bruke ytringsfriheten. Men før helgen tråkket de kraftig over streken. En ung mann, 24 år gamle Mohyeldeen Mohammed, kom med følgende uttalelse: "Det norske folk våkner kanskje ikke før det kommer et 11. september eller en 7. juli. Dette er ikke en trussel, men en advarsel."

Hans henvisninger til 11. september og 7. juli er naturlig nok siktet mot terroranslaget mot Word Trade Center, samt terrorangrepet i Madrid. Man ska være forsiktig med å gjøre en hel gruppe ansvarlig for en enkeltpersons uttalelser, men det er alarmerende at han kan få si det han sier såpass fritt og uten spontan reaksjon blant tilhørerne. Men det må vel sies at dette ikke akuratt er særlig overraskende. At slike holdninger er utbredt blant muslimer over hele verden er vel ikke noen nyhet!

Denne 24 årige islam-studenten, sier videre at "demokratiet har ingen plass i islam, fordi islam forbyr menneskeskapte lover. Den eneste som kan komme med lover, er Allah". Jeg tror ikke vi tar feil om vi sier at dette synet har bred støtte blant muslimer verden over, også for mange i Norge. Da sier det seg selv at den muslimske ideologien krasjer totalt med det demokratiske styresettet vi har i Norge! Kan muslimer egentlig lever normalt i Norge i 2010, eller er det en kulturkonflikt - og ikke minst ideologikonflikt - som før eller siden kommer til å ende i en katastrofe? Spørsmålet er verken malplassert, dømmende eller uaktuelt. Det er særdeles høyaktuelt.

Abid Q. Raja (Venstre) gir de rød-grønne skylden for det han kaller muslimsk ekstremisme. Spørsmålet er bare hvor ekstremistisk det egentlig er. For den sekulære Ola Nordmann vil nok dette opplever ekstremistisk, men for den muslimske mannen i gata vil nok ikke dette være så sensasjonelt. Raja sier at "nå får sosialistene smake sin egen medisin". Her er jeg enig med Raja. Norge har en altfor snillistisk og naiv innvandringspolitikk. Vi våger knap å sette problemet på dagsorden. Om man påpeker den høye andelen av kriminelle som er innvandrere (og itillegg muslimske) så blir man fort stemplet som Frp'er eller rasist, helst begge deler..

Hva bør vi gjøre når vi opplever slike episoder? Om vi lukker øyene for problemet møter vi til slutt oss selv i døren. Jeg ønsker ikke å tenke negativt om fremtiden, men vi går unektelig en spennende - og kanskje bekymringsfull - framtid i møte om vi ikke snart våkner opp!

2 kommentarer:

Ingar T. Hauge sa...

En liten korreksjon: 7.juli var datoen for terrorbombene på undergrunnen i London, ikke for togattentatene i Madrid. Sistnevnte fant nemlig sted 11.mars.

Bjarne sa...

Aha. Takker, der gikk det litt fort i svingene. Sorry den.
Skal fikse opp i det:)